Blogs & recepten

Soms gebeurd er iets heel heftigs in je jonge leven. Dat is vaak niet de bedoeling, maar ja. Het kan iets heel groots zijn: bijvoorbeeld een onveilige thuis situatie, uit huis plaatsing, of het verlies van een dierbare. Maar het kan ook kleiner zijn: geen contact kunnen krijgen met een ouder, of een (langdurige) ziekenhuis opname.

Het is voor velen vast herkenbaar; je bent wat te zwaar en je wilt er een aantal kilo's af... Oké, toegegeven, je bent door de jaren heen wel wat méér dan een paar kilo te zwaar geworden. Eigenlijk moet er wel een kilo of 15 af.

In mijn praktijk raad ik steeds meer cliënten aan om exorfine vrij te gaan eten. Dit is best een dingetje. Ongelooflijk veel producten - ook gezonde - mogen ineens niet meer. Je moet flink creatief gaan koken en bakken, en werkelijk álle ingrediëntenlijsten door spitten. Waarom zou je al die moeite doen?

Eén van mijn grootste hobby's is koken. Al jááren. Dus toen ik als therapeut begon, was het voor mij meteen duidelijk dat ik naast orthomoleculaire adviezen, ik ook recepten mee wilde gaan geven. Ik sta dus regelmatig in de keuken nieuwe ideeën uit te proberen.

Ook degene die niet zo van de quinoa zijn: dit is echt super lekker! Door de combinatie peer en de gedroogde cranberry ben je om! Beloofd! Daarbij is het een echte kickstart voor een drukke dag. En psssst: het is weer eens gluten- en lactosevrij!

Hierbij een recept voor een heerlijke Hollandse, maar toch kruidige, pompoensoep. En echt super simpel om te maken, beloofd! Alles wat je nodig hebt is een scherp mes, een flinke pan, en een staafmixer.


Ontvang de nieuwsbrief!


“Meer energie door andere voeding”