Margreet Donker: dé therapeut in Leeuwarden

Wat kan ik voor je betekenen?

Loop je rond met vage klachten? Of heb je al een diagnose gehad van je huisarts of specialist, en zou je graag willen weten of voeding je zou kunnen helpen bij de klachten? Of bij de bijwerkingen van medicijnen? Dan kijk ik samen met jou naar de jouw mogelijkheden.

Tijdens de intake kijken we samen naar jouw medische historie en je eetpatroon. Ook kijken we naar je werk, je gezinssamenstelling, je hobby’s en je lifestyle. Mocht je onlangs een bloedonderzoek hebben gehad, vraag de uitslag dan op bij de huisarts of specialist, en neem die mee. De intake duurt ongeveer anderhalf uur.

Een paar dagen later kom je weer bij me terug. Ik geef je dan een persoonlijk voedingsadvies. Ook help ik je graag met het praktische gedeelte: hoe integreren we dit in jouw keuken. Mocht je een dieet volgen, bijvoorbeeld in verband met diabetes, dan hou ik daar rekening mee. Ben je vegetarisch of veganistisch? Ook dat is geen probleem, ik hou rekening met jouw voorkeuren.

Vaak adviseer ik naast een gezond voedingspatroon ook een ondersteunende therapie door middel van suppletie. Dit doe ik in de volgende gevallen:

 • Het kan simpelweg zo zijn dat er zo’n groot tekort aan een voedingsstof is, dat dit niet bij te eten valt. Niemand wil elke dag een kilo broccoli eten.

 • In sommige gevallen moet een vitamine in het lichaam nog geactiveerd worden. Maar als je lichaam uit balans is, lukt dit soms niet meer. In dat geval is het verstandig om een actieve vorm bij te nemen totdat je lichaam het zelf weer chemisch om kan zetten.​

 • Het kan zo zijn dat je lichaam simpelweg niet in staat is om een vitamine te activeren of om een voedingsstof op te nemen. Dit kan komen door een aangeboren afwijking in je DNA, of door een operatie, maar dit kan ook komen omdat je door je geloofsovertuiging bedekt gekleed gaat.

 • Sommige geneesmiddelen ‘roven’ je lichaam van voedingsstoffen. Om dit effect op te heffen zijn er grote hoeveelheden nodig. Dit valt niet bij te eten.

 • In sommige gevallen zijn er ondersteunende kruiden aan te bevelen die kunnen helpen. Ook deze hoeveelheden zijn onmogelijk om zo op te eten.

 • Bij sommige klachten kan het nodig zijn om ontstekingsremmende middelen te nemen, zoals curcumine of groene thee. Ook hier is het niet mogelijk de nodige hoeveelheden uit voeding te halen.

 • De meeste voedingsstoffen worden opgenomen in je darmen. Het kan zijn dat de samenstelling van de bacteriën in je darmen niet optimaal is en dat daarom voedingsstoffen niet goed op kunnen worden genomen. In dat geval zal ik een probiotica adviseren. Dit zijn levende bacteriestammen. Deze zijn het best middels een supplement in te nemen.

 • Het kan zijn dat je een dieet volgt die jouw gezondheid ten goede komt. Bijvoorbeeld een glutenvrij dieet. Toch kan dit tekorten opleveren. Ik ga dan niet vragen weer gluten te eten en weer buikpijn te krijgen. In dit geval kunnen supplementen een uitkomst zijn.

 • Als vegetariër en veganist kies je bewust voor een voedingspatroon. Mocht je een hulpstof nodig hebben die alleen in dierlijk voedsel zit, dan zal ik je niet vragen je overtuigingen over boord te gooien. In dit geval zijn er prachtige veganistische supplementen te krijgen.

De supplementen kunnen een essentieel onderdeel van de behandeling zijn. Deze worden door de zorgverzekeraars helaas (nog niet) vergoed. Hou hier rekening mee.

Als laatste krijg je nog een persoonlijk advies aangaande lifestyle.

Mocht je al supplementen gebruiken en heb je daar vragen over, dan ben je ook van harte welkom! Mail mij, zodat we kunnen overleggen of er een intake nodig is, of dat een korte coaching voldoende is. 

Optimalis_website - 34 van 64.jpeg
 
 

Boek nu online een afspraak

of stuur een mail

Leuk dat je een afspraak wilt maken! Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

 • We maken uitgebreid kennis met elkaar

  1 uur 30 min

  80 euro
 

Behandelovereenkomst 

De overheid wil graag dat het voor toekomstige cliënten duidelijk is wat voor overeenkomst zij aangaan met mij, als Orthomoleculair therapeut. Vandaar dat deze behandelovereenkomst op de website staat zodat jij je kunt informeren voordat er een eerste consult plaats vind. Mocht je een eerste consult boeken, print dan deze pagina uit, lees het door, en wanneer je akkoord bent, neem het dan ondertekend mee. 

Anamnese formulier

Tijdens het intakegesprek bespreken we uitgebreid je medische historie en je eetpatroon. Het is daarom belangrijk om dit formulier in te vullen en uitgeprint mee te nemen voor je eerste afsrpaak. Het zijn een groot aantal vragen, dus neem hier de tijd voor. Dan verloopt de intake een stuk gemakkelijker!