Aangenaam: Margreet Donker, dé therapeut in Leeuwarden

Orthomoleculair therapeut en voedingsconsulent

Gespecialiseerd in voedselintoleranties en chronische darmklachten

Ik ben Margreet Donker, eigenaresse van Optimalis.

Jaren geleden besloot ik, na een periode van ziekte, om mijn voedingspatroon om te gooien. Dit deed ik vrij impulsief en volledig intuïtief.  En tot mijn verbazing hielp mij dit zo goed, dat ik volledig opknapte.

 

Nieuwsgierig als ik ben ging ik op zoek naar het waarom erachter. Dit leidde dit me naar de orthomoleculaire leer.

Er ging een wereld voor me open! Niet alleen begreep ik waarom bepaalde voeding mij beter liet voelen, ik begreep ook waarom bepaalde voeding mij slechter liet voelen. Sterker nog, waardoor ik uiteindelijk ziek was geworden. En daarbij vond ik dus meteen het antwoord op mijn vraag: hoe kan ik de optimale Margreet zijn.

Vrijwel meteen besloot ik dat ik dit verder wilde vertellen, zodat zoveel mogelijk mensen de optimale versie van zichzelf kunnen worden. Ik kijk naar de oorzaak en mogelijke samenhang van klachten, en pak die bij de wortels aan. Dit doe ik door mensen voorlichting over (on)gezonde voeding te geven, voedingspatronen aan te passen zodat de juiste vitamines, mineralen en spoorelementen door je lichaam kunnen worden opgenomen, en door nijpende tekorten (tijdelijk) aan te vullen door supplementen. 

Om terdege advies te kunnen geven heb ik me om laten scholen. Eerst heb ik de Medische Basiskennis gehaald bij Total Health Academy. Hierdoor ken en herken ik ziektebeelden, complicaties, een groot aantal (gangbare) geneesmiddelen, en hun eventuele bijwerkingen.

Daarna heb ik bij Stichting Educatie Atrium Innovations mijn diploma Orthomoleculaire Therapie en Voedingsleer  gehaald. Hierdoor ben ik een gediplomeerde therapeut, met kennis over de biochemische werking van het menselijk lichaam, niet alleen op celniveau maar ook in grotere samenwerkende chemische processen. Ik ben bekend met verschillende voedingspatronen, zoals Veganisme, Paleo en Keto. 

Tenslotte heb ik mij aangesloten bij Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument, kort gezegd de BATC. Deze werkt volgens de 5 natuurgerichte principes: Energie, Prikkeloverdracht, Drainage, Voeding en Pysche. Dit zorgt ervoor dat ik mij als natuurgeneeskundige therapeut blijf ontwikkelen.

Om mijn orthomoleculaire kennis op te peil te houden, en mij verder te verdiepen volg ik elk jaar verschillende webinars en masterclasses bij Stichting Orthokennis en de Ortho Health Foundation.