Optimalis

Hoi! Mijn naam is Margreet Donker.

Jaren geleden besloot ik, tijdens een periode van ziekte, om mijn voedingspatroon drastisch aan te passen. Dit deed ik volledig intuïtief. Tot mijn verbazing hielp mij dit zo goed, dat ik me al snel beter begon te voelen. 

Nieuwsgierig als ik ben ging ik op zoek naar het waarom erachter. Dit leidde me naar de orthomoleculaire leer.

Er ging een wereld voor me open. Niet alleen begreep ik waarom bepaalde voeding mij beter liet voelen, ik begreep ook waarom bepaalde voeding mij slechter liet voelen. Sterker nog, waardoor ik uiteindelijk ziek was geworden. En daarbij vond ik dus meteen het antwoord op mijn vraag: 

"Hoe kan ik de optimale Margreet zijn, zonder klachten, en vol energie?"

​Ik was zo enthousiast, dat ik me heb laten omscholen, en mijn eigen praktijk als orthomoleculair therapeut ben gestart. Daarnaast heb ik mij aangesloten bij Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument, kort gezegd de BATC. Dit zorgt ervoor dat ik een heel team natuurgerichte therapeuten om mij heen heb staan, en ik mij als natuurgeneeskundige therapeut blijf ontwikkelen en verdiepen.

Mijn opleidingen

Orthomoleculaire therapie en voedingsleer - Stichting Orthomoleculaire Educatie

Tijdens deze opleiding leerde ik hoe biochemische processen binnen het menselijk lichaam horen te lopen. Ook leerde ik welke klachten en symptomen een persoon kan krijgen als biochemische processen niet optimaal verlopen. Daardoor weet ik hoe ik, door middel van een aangepast voedingspatroon en het inzetten van supplementen, deze biochemische processen bij kan sturen, en uiteindelijk de klachten en symptomen kan verminderen.

Medische Basiskennis - Total Health Academy - Plato geaccrediteerd 

Tijdens deze opleiding leerde ik per orgaansysteem de anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie. Hierdoor ben ik bekend met ziektebeelden, de reguliere behandelmethoden, en kan ik reguliere lab-uitslagen interpreteren. Ook weet ik wanneer iets echt niet pluis is, en ik iemand door moet sturen naar een arts.

Naast het menselijk lichaam kwam ook de psyche van de mens aan bod. Zodoende ben ik bekend met psychische aandoeningen en hun behandelingen, hetzij farmaceutisch, hetzij therapeutisch.

Verdiepingen en specialisaties

Clinic mannelijke hormonen

Stichting Orthokennis

Clinic vrouwelijke hormonen 

Stichting Orthokennis

Behandelprotocollen Post-Covid syndroom 

Stichting Orthokennis

Specialist Energetisch Morfologisch bloedonderzoek 

Stichting Ortho Health Foundation. Deze opleiding stelt mij in staat capillair bloed te prikken. Daarnaast is mij geleerd de lab-uitslag te vertalen naar een persoonlijk voedings- en suppletieadvies. 

Corona en risicofactoren 

Stichting Ortho Health Foundation

Behandelprotocollen Fibromyalgie

Stichting Ortho Health Foundation

Behandelprotocollen ziekte van Lyme

Stichting Orthokennis

“Lekker in je vel met de juiste voeding”