Optimalis

Hoi! Mijn naam is Margreet Donker.

Jaren geleden besloot ik, tijdens een periode van ziekte, om mijn voedingspatroon drastisch aan te passen. Dit deed ik volledig intuïtief. Tot mijn verbazing hielp mij dit zo goed, dat ik me al snel beter begon te voelen. 

Nieuwsgierig als ik ben ging ik op zoek naar het waarom erachter. Dit leidde me naar de orthomoleculaire leer.

Er ging een wereld voor me open. Niet alleen begreep ik waarom bepaalde voeding mij beter liet voelen, ik begreep ook waarom bepaalde voeding mij slechter liet voelen. Sterker nog, waardoor ik uiteindelijk ziek was geworden. En daarbij vond ik dus meteen het antwoord op mijn vraag: 

"Hoe kan ik de optimale Margreet zijn, zonder klachten, en vol energie?"

​Ik was zo enthousiast, dat ik me heb laten omscholen, en mijn eigen praktijk als orthomoleculair therapeut ben gestart. Daarnaast heb ik mij aangesloten bij Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument, kort gezegd de BATC. Dit zorgt ervoor dat ik een heel team natuurgerichte therapeuten om mij heen heb staan, en ik mij als natuurgeneeskundige therapeut blijf ontwikkelen en verdiepen.

Mijn opleidingen

Orthomoleculaire therapie en voedingsleer - Stichting Orthomoleculaire Educatie

Tijdens deze opleiding leerde ik hoe biochemische processen binnen het menselijk lichaam horen te lopen. Ook leerde ik welke klachten en symptomen een persoon kan krijgen als biochemische processen niet optimaal verlopen. Daardoor weet ik hoe ik, door middel van een aangepast voedingspatroon en het inzetten van supplementen, deze biochemische processen bij kan sturen, en uiteindelijk de klachten en symptomen kan verminderen.

Medische Basiskennis - Total Health Academy - Plato geaccrediteerd 

Tijdens deze opleiding leerde ik per orgaansysteem de anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie. Hierdoor ben ik bekend met ziektebeelden, de reguliere behandelmethoden, en kan ik reguliere lab-uitslagen interpreteren. Ook weet ik wanneer iets echt niet pluis is, en ik iemand door moet sturen naar een arts.

Naast het menselijk lichaam kwam ook de psyche van de mens aan bod. Zodoende ben ik bekend met psychische aandoeningen en hun behandelingen, hetzij farmaceutisch, hetzij therapeutisch.

Verdiepingen en specialisaties

EMB therapeut - EMB b.v.

Tijdens deze opleiding heb ik geleerd capillair bloed te prikken. Daarnaast is mij geleerd de lab-uitslagen holistisch te interpreteren en samenhang in orgaan- en hormonale systemen te begrijpen. Dit kan ik vervolgens vertalen naar een persoonlijk voedings- en suppletieadvies. Daarnaast heb ik geleerd hoe stress en trauma een blokkade kan uitoefenen op het gehele systeem, en dat werken aan de psyche dan soms de eerste stap is.

Neurotransmitters: een brug tussen lichaam en geest - VitEducatief

Tijdens deze opleiding leerde ik hoe verweven lichaam en geest zijn. Ik kan geestelijke klachten verbinden met lichamelijke klachten, en visa versa. Ook kan ik inschatten wat iemand zijn kracht is, en wat iemand zijn valkuil is. Door middel van suppletie, kruiden en een voedingsadvies kan ik iemand terug in zijn kracht zetten.

Kinder Specialist - Stichting Ortho Health Foundation

Tijdens deze opleiding heb ik geleerd wat de aanstaande moeder voor en tijdens haar zwangerschap kan doen zodat haar kleintje de beste mogelijke start kan krijgen. Ook heb ik kennis over de allerkleinsten en hun basisbehoeftes. 


LET OP:

Mijn praktijk heeft momenteel tijdelijk een cliënten stop. Alleen op deze manier kan ik de kwaliteit van zorg blijven waarborgen. Zodra er voldoende ruimte is ben je uiteraard weer van harte welkom.

“Lekker in je vel met de juiste voeding”