Margreet Donker, dé therapeut in Leeuwarden

Orthomoleculaire therapie

Wat houdt het in?

Je lichaam is een wonder op zichzelf!

Je kunt het vergelijken met een chemische fabriek, met managers, facilitaire medewerkers, harde werkers op de werkvloer, en een administratie. En die zijn constant met elkaar in overleg over wat er op de korte termijn moet gebeuren. En wat er op de lange termijn moet gebeuren. Waar er een tekort aan is en hoe dat zo snel mogelijk opgelost kan worden.

 

Want:

Elke cel in je lichaam, die van je  neus, en van je hart, tot die van je grote teen, is een klein verbrandingsfabriekje. Dit fabriekje heeft stoffen nodig om te verbranden: verschillende vitamines, spoorelementen en mineralen, en natuurlijk zuurstof. Door die verbranding komt energie vrij. Deze energie gebruik je vervolgens om te kunnen functioneren. En alhoewel elke cel in je lijf gelijk is, kan het verschillen wat je cel precies aan stoffen nodig heeft om te verbranden. Een cel in je teennagel heeft een andere samenstelling van hulpstoffen nodig dan bijvoorbeeld je hart.

Deze hulpstoffen komen je lijf binnen via de zon op je huid en je netvlies, de lucht die je inademt en met wat je eet en drinkt. Dit zorgt ervoor dat je ’s nachts slaapt, ’s ochtends wakker wordt en je klaar bent voor een dag vol werk, beweging, studie, sport, hobby, en ga zo maar door.

Maar wat nou als er niet genoeg hulpstoffen zijn, voor al je cellen? Door bijvoorbeeld zwangerschap? Of chronische stress? Of slechte eetgewoontes? Dan doet je lijf zijn uiterste best, maar uiteindelijk raakt het uit balans. Dan wordt er minder energie aangemaakt en kan een cel niet optimaal functioneren. Je wordt dan moe natuurlijk. Maar ook somber, of vaak grieperig. Je kunt diabetes krijg, of hart- en vaatziektes. Het kan tot auto-immuun ziektes leiden zoals eczeem, Rheuma, de ziekte van Crohn en Alzheimer.

 

Het betekent ook dat als je ervoor zorgt dat je de tekorten aan hulpstoffen weer aanvult, je cellen weer beter gaan functioneren. Ze komen weer op stoom en geven weer meer energie af. Je wordt dan weer optimaal vitaal.

En daarom is het zo belangrijk dat je weet wat je eet!

Optimalis_website - 57 van 64.jpeg