• margreetdonker

Corona: dit is wat je zelf kunt doen

Bijgewerkt: 4 nov 2020

Gisteravond werden we voor het eerst sinds 1973 toegesproken door onze minister president. Dan weet je dat het menens is. Hij heeft ons verteld dat wanneer de verregaande restricties van vandaag de dag worden opgeheven in april, een groot deel van de bevolking besmet zal raken. We gaan er niet aan ontkomen. Het is nodig, want 50 tot 60% van de bevolking moet immuniteit ontwikkelen om de grote groep te kunnen beschermen.


We gaan dus ziek worden.


Maar, er zijn wel degelijk stappen die je zelf kunt nemen om een infectie te voorkomen, of om het zo mild mogelijk te ondergaan. Corona is immers een virus, net als een verkoudheid of griep. En je lichaam kan zelf, middels je immuunsysteem, een virus weren, of van een virus genezen. Het is dan ook van belang dat jouw immuunsysteem dezer dagen zo optimaal mogelijk functioneert. Bij een infectie gebruikt je lichaam verschillende weerstand verhogende, antivirale stoffen. Je hebt ze zelf al in huis, maar het is belangrijk dat je deze stoffen nu extra tot je neemt en je immuunsysteem hiermee een flinke boost geeft.

Welke stoffen zijn dit?


Vitamine C

Dit is deze antioxidant ondersteunt het immuunsysteem doordat het de aanmaak van witte bloedlichaampjes ondersteunt. Deze beschermen tegen ziektes. Ook stimuleert het de aanmaak van interferon, een belangrijke stof bij het controleren en verwijderen van infecties.

Je mag hiervan 3 keer per dag 1000 mg nemen, in totaal 3000 mg. Kinderen van 0-6 in totaal 200-500 mg en van 6-12 in totaal 500-2000 mg.


Vitamine D

Deze vitamine is zeer belangrijk bij de stimulatie van de aanmaak van de witte bloedlichaampjes. Het is door middel van meerdere studies bewezen dat de vatbaarheid voor luchtweginfecties en griep lager is bij een goede vitamine D status. Het werkt effectiever dan een vaccin (!).

Je mag hiervan 50 mcg per dag innemen. Het liefst verwerkt in een vetbolletje. Kinderen van 0-6 15 mcg en van 6-12 25 mcg.


Zink

Zinkionen hebben een antibacteriële en antivirale functie. Het remt namelijk de werking van de infectie en het remt de groei van de infectie. Uit studies blijkt dat met name vrouwen sneller opknappen van een griep of verkoudheid als ze zink suppleren.

Je mag hiervan als vrouw 7 mg innemen. Mannen mogen 9 mg gram innemen. Kinderen vanaf 6 maanden-5 jaar 5 mg, 5-9 7 mg. Vanaf 9 jaar, zie verschil man en vrouw.


Berberine

Uit studies is gebleken dat berberine een antivirale activiteit heeft. Virussen kunnen minder goed lichaamscellen binnendringen en het remt de groei van de infectie.

Je mag hiervan 200-2000 mg per dag nemen. Je kunt echter bij hoge doseringen wat last krijgen van winderigheid en een opgeblazen gevoel. Dan kun je het best 500 mg per dag nemen. Kinderen 0-12 200 mg.


Tenslotte: je darmen

80% van je immuuncellen bevinden zich in je darmen. Een gezonde darmwand en darmslijmvlies is dus zeer belangrijk. Zorg dus goed voor jezelf! Eet gezond. Drink genoeg. Je darmwand is echter ook zeer goed te ondersteunen met een goede probiotica. Dit doe je in de vorm van een kuur van een paar maanden. Met een gezonde darm neem je voedingsstoffen beter op, en kun je sommige vitamines zelf aanmaken en worden je immuuncellen optimaal geactiveerd. Er zijn echter vele soorten probiotica te krijgen en de werking kan nogal van elkaar verschillen. Mocht je graag probiotica inzetten, neem dan contact met mij op.


Door het nemen van deze supplementen geef je jezelf de grootste kans om de komende maanden zo gezond mogelijk door te komen. Neem vandaag nog het heft in handen. Hou je aan de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot hoesten in je elleboog, het gebruik van papieren zakdoekjes en gepaste afstand van elkaar houden, en haal de supplementen vandaag nog in huis. Mocht je nog verdere informatie willen, of vragen hebben, neem dan contact met mij op middels optimalis@margreetdonker.com.


Bronnen: www.nanomineralen.nl

Www.orthokennis.nl/nieuws/infecties-te-lijf-door-immuunsysteem-te-versterken