• margreetdonker

Regering gelooft niet in Vitamine C en D bij Corona

Op 26 maart jongstleden heeft de regering middels de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) het volgende bekend gemaakt:


Er zijn geen voedingssupplementen die helpen tegen het Coronavirus. Dit soort claims van verkopers zijn ernstig misleidend en wettelijk verboden.


De regering zegt verder dat het een leugen is dat Vitamine C en D3 het immuunsysteem stimuleren en daarmee kunnen helpen tegen het Coronavirus. Het helpt allemaal geen sikkepit. “Gezond eten, goed slapen en bewegen zorgen voor een zo goed mogelijke weerstand”.


Er wordt verder nog gesproken over een telefoonnummer en een aanmeldformulier om bedrijven die dit wel claimen op aan te geven. Ze beboeten tot € 150.000.


Echt?


Op het journaal wordt er elke dag uitgebreid gesproken over het nieuwe aantal besmettingen, het nieuwe aantal doden. Hoe zwaar het is voor het verplegend personeel. Hoe creatief wij Nederlanders omgaan met de restricties en hoe goed wij elkaar helpen. Hoeveel doden er in het buitenland zijn gevallen. Dat het gelukkig in China weer de goede kant opgaat. Enfin, je volgt het zelf ongetwijfeld ook, je snapt het wel.


Maar waarom wordt er nergens gesproken over de klinische onderzoeken die momenteel in het buitenland worden gedaan met de inzet van Vitamine C? In China en Korea krijgen patiënten 24.000 tot 30.000 mg Vitamine C per infuus per dag. En patiënten knappen er daadwerkelijk van op.


De theorie erachter is als volgt: door het virus slaat bij sommige patiënten het afweersysteem compleet op hol. Daardoor worden er enorm veel signaalstoffen (cytokinen) geproduceerd, een zogenoemde cytokinenstorm. Dit zorgt voor een enorme ontstekingsreactie waarbij grote hoeveelheden antioxidanten worden gevormd. En deze antioxidanten beschadigen cellen en weefsels. In het slechtste geval kan dit leiden tot orgaan falen. En daar overlijden de Corona patiënten uiteindelijk aan.


Vitamine C is een hele sterke antioxidant. Dat betekend dat het zich kan binden aan vrije radicalen zodat deze neutraliseert en vervolgens kan worden uitgescheiden door het lichaam. Het blijkt dat patiënten die in zo’n enorme ontstekingsreactie terecht komen, nauwelijks meer een meetbaar gehalte aan Vitamine C hebben. En het blijkt uit studies dat wanneer er in zo’n geval via het infuus grote hoeveelheden Vitamine C worden toegediend, de ontstekingsreacties tot een halt worden gebracht en patiënten opknappen. De claim dat je Vitamine C kan overdoseren klopt ook niet. Het is een wateroplosbare vitamine, en alles wat je lichaam niet nodig heeft wordt uitgescheiden via de urine.


Deze boodschap wordt vanaf 26 januari 2020 structureel door middel van medische artikelen naar buiten gebracht door de Orthomolecular Medicine News Service (OMNS). De redactie van de OMNS bestaat uit 48 doctoren, academici en zorgverleners. Zij hebben het gevoel dat de media, maar ook de regeringen, weigeren te geloven dat Vitamine C hét middel is om in te zetten tegen het Corona virus. Sterker nog, dat zelfs een kleine dosis Vitamine C de ernst van de symptomen en het ziekteverloop ten goede komt.


Dus het is niet alleen de Nederlandse regering die niet in wil zien dat het inzetten van Vitamine C daadwerkelijk helpt. Het is echter wel de Nederlandse regering die ervoor kiest dat er boetes worden uitgedeeld aan mensen die dit wel claimen. Waar is de regering zo bang voor? In de tussentijd zorgen ze er ook voor dat posts op social media over dit onderwerp verdwijnen. Ik ben dus benieuwd hoe lang jullie dit kunnen lezen. En mocht er een boete voor volgen, dat zien we dan wel weer.

Bronnen:

Orthomolecular Medicine News Service, Mar 1, 2020

https://orthomolecular.activehosted.com/index.php?action=social&chash=0f28b5d49b3020afeecd95b4009adf4c.145&s=ace1897795a7010c76dd988b14e81b39

Reformatisch Dagblad

https://www.rd.nl/meer-rd/gezondheid/vitamine-c-in-china-ingezet-tegen-coronavirus-1.1636446