Diensten

Wat kan ik voor je betekenen?

Ieder mens is uniek. Daarom wordt elke therapie voor jou op maat gemaakt. Of je nu last hebt van chronische buikklachten, stress en somberheid, of chronische ziektes zoals bijvoorbeeld fibromyalgie, reuma, diabetes type II of ME, ik kan je helpen! Samen kijken we naar de mogelijkheden binnen jouw situatie, wensen en grenzen. 

Ook voor hulp bij het herstellen van corona (COVID-19), kan ik je hulp bieden en advies geven. 


Voedingsadvies

Je kunt bij mij terecht voor een gezond en uitgebalanceerd voedingsadvies. Hierbij kan ik rekening houden met een vegetarische of veganistische voorkeur. Ook ben ik gespecialiseerd in voedselintoleranties. 

Ik kan helpen bij het samenstellen van een uitgebalanceerd dieet, waarbij ik in ogenschouw hou dat het lekker en afwisselend is, en alle benodigde voedingsstoffen erin zitten. 

Gezond eten hoeft helemaal niet saai te zijn! Ik garandeer heerlijke smaken, kleurexplosies op je bord, en stiekeme traktaties die 'gewoon mogen'. 

Orthomoleculaire therapie

Jouw lichaam heeft constant voedingstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Daarom maakt de orthomoleculaire geneeskunde gebruik van deze voedingsstoffen om jou zo gezond mogelijk te maken. Orthomoleculaire therapie begint hierdoor altijd met een gezond voedingspatroon. Hierbij hou ik uiteraard rekening met persoonlijke voorkeuren, en met voedselintoleranties. 

Het is hierbij van essentieel belang dat de darmen optimaal functioneren, zij nemen de voedingsstoffen immers op. Het is daarom altijd een belangrijk onderdeel van de therapie de darmen te ondersteunen, en daar waar nodig, te helen.

Daarnaast worden er voedingssupplementen ingezet. Er is namelijk vaak sprake van een dermate hoog tekort, dat dit niet voldoende uit voeding kan worden gehaald. Bij gebruik van geneesmiddelen wordt rekening gehouden met eventuele interacties. 

Wat kost de EMB test?

De EMB test kan alleen aangevraagd worden in combinatie met een consult. De test zelf kost 190 euro, inclusief materiaal en labkosten. Dit is exclusief de kosten voor het consult. 

De test is ook al pakket aan te vragen, maar deze optie is alleen geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar, voor korte vragen of enkelvoudige klachten. Dit pakket bestaat uit een kort kennismakingsgesprek, de test inclusief materiaal en labkosten, interpretatie van de uitslag, en een coachingsgesprek om de uitslag met elkaar te bespreken. 

Laat je testen bij Optimalis

De test is heel eenvoudig. Ik ben gecertificeerd om capillair bloed te prikken, dus het kan bij mij in de praktijk worden afgenomen. Met een prik in de vinger wordt een aantal druppels bloed opgevangen die naar het laboratorium worden gestuurd. Binnen drie weken ontvang je dan de uitslag. 

Energetische test (EMB test)

De EMB test onderscheidt zich van de test van de huisarts, doordat het niet alleen microscopisch naar het bloed kijkt, maar ook energetisch. Einstein ontdekte al dat alles uit energie bestaat. Dit kun je lang niet altijd zien, maar vaak wel ervaren. Emoties voelen is hier een goed voorbeeld van. Zo werkt het ook met de status van je bloed. 

De één zal zich beter voelen bij een vitamine D waarde van 85, en de ander bij een waarde van 105. Maar hoe weet je welke waarde voor jou optimaal is? Deze test geeft inzicht in waar jouw lichaam op dat moment behoefte aan heeft. 

Het transportsysteem van ons lichaam

Ons bloed geeft enorm veel informatie over onze gezondheid. Het is immers het transportsysteem van ons lichaam. Het vervoert zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen naar de juiste cellen en organen. De huisarts prikt niet voor niets bloed als hij wil weten of je organen nog wel goed werken, of wanneer er een vermoeden van ijzertekort is.

Wat wordt er gemeten?

 • De reguliere hemotologiewaardes - de rode en witte bloedcellen en bloedplaatjes
 • De reguliere HB status - ijzer
 • Vitamine- en mineralenstatus
 • Vetzurenbalans
 • Hormonale balans
 • Stress parameters
 • Darmverstoringen
 • Leververstoringen
 • Pancreasverstoringen
 • Virale, parasitaire of bacteriële belasting
 • Toxische belastingen

“Fit en fris door de juiste voeding”