Orthomoleculaire therapie


Orthomoleculaire therapie begint altijd bij een gezond voedingspatroon.

Ortho = goed, juist. Moleculair = op molecuul, celniveau

Oftewel: er wordt op celniveau gekeken naar hoe jouw lichaam functioneert. Alle cellen in jouw lichaam hebben namelijk een constante toevoer van bouwstoffen en hulpstoffen nodig. Door deze stoffen kunnen jouw cellen er simpelweg optimaal zijn, energie aanmaken, en communiceren met andere cellen en organen. 

Deze onderlinge communicatie heeft zo weer zijn eigen bouw- en hulpstoffen nodig. Deze benodigde stoffen haalt je lichaam uit voeding en uit zonlicht. 

Lage weerstand door tekorten

Door omstandigheden kunnen er nijpende tekorten ontstaan in de nodige bouw- en hulpstoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan langdurige stress, zwangerschap, maar ook door een onbedoeld slecht voedingspatroon. Dan doen jouw cellen hun uiterste best, maar het lukt ze niet meer om optimaal te functioneren. Hierdoor word je moe en gaat je weerstand omlaag. Maar je kunt ook diabetes of hart- en vaatziektes ontwikkelen. Of auto-immuunziektes, zoals eczeem, reuma en de ziekte van Crohn.

Tijdelijke suppletie

Op het moment dat er een dermate tekort aan bepaalde bouw- en hulpstoffen is, is het lastig deze geheel aan te vullen met voeding. Er wordt dan overgegaan op suppletie met voedingssupplementen. In veel gevallen is dit tijdelijk, totdat jouw lichaam het weer volledig uit voeding kan halen.

Het belang van gezonde darmen

Om de benodigde bouw- en hulpstoffen uit een gezond voedingspatroon te kunnen halen, is het van essentieel belang dat jouw darmen gezond zijn. 

Onze darmen worden echter niet blij van ons westerse voedingspatroon. Daarbij kampen veel mensen met een voedselintolerantie, zonder zich daar bewust van te zijn. Wanneer je darmen eenmaal in disbalans zijn geraakt, zijn ze vaak niet meer in staat om voedingstoffen goed op te nemen.

Bouw aan een gezonde toekomst

Het herstellen van een gezond darm-microbioom is erg belangrijk. Wanneer je kiest voor deze aanpak, ga je aan de slag met de oorzaak van je klachten. 

Door een zeer uitgebreide anamnese, bespreken we samen jouw medische historie, levensstijl, voedingspatroon en natuurlijk je hulpvraag. Hierdoor krijg ik een volledig beeld van jou, zodat ik goed aan kan wijzen waar het in jouw lichaam niet optimaal loopt. 

Je krijgt hierna advies over hoe jij zelf jouw biochemische processen in jouw lichaam weer dermate op de rit kunt krijgen, dat de klachten zullen verminderen. Zo bouw je zelf aan een gezonde en energieke toekomst. Door deze aanpak, ga je aan de slag met de oorzaak van je klachten. En bouw je zelf aan een gezonde en energieke toekomst. 

“Voeding die past bij jouw leven”